dimarts, 23 de març del 2010

Fer pel·lícules...a quin preu?

Com a estudiant de comunicació, i possible futura cineasta o professional de la comunicació, em veig amb el deure d'escriure aquest article.


Com molta gent, he vist la pel·lícula Slumdog Millionaire, que tracta la història d'un nen pobre dels suburbis de Bombai. Després de veure-la, em van arribar certes notícies de com s'havia rodat i el preu que els havien pagat als actors, la majoria nens petits dels mateixos suburbis. Els directors del film els van prometre que els treurien de la misèria i els regalarien una casa a ell i a la seva família, i així van aconseguir que tants nens sortíssin en escena. Però creieu que ara, aquests nens tenen un nivell de vida millor? Res més lluny de la realitat. Viuen en absoluta misèria, i no han tornat a vore a aquells que els van prometre un futur millor. La pel·lícula ha guanyat 4 premis als Globus d'Or, 8 Oscars i 7 premis BAFTA, però els nens no han gunanyat res, simplement han perdut la ilusió que se'ls va donar d'un futur esperançador.

Han sortit diverses notícies en diaris español que els nens protagonistes del llargmetratge ja tenien casa, però les fotografies preses fa pocs mesos no diuen el mateix.

Aquí veiem a Rubiana Alí, una de les protagonistes davant de la chabola que li fa de casa

No sé fins a quin punt hem de gunyar 8 Oscars i aprofitar-nos de la inocència d'aquestes famílies. Reflexionem-hi siusplau, reflexionem-hi.
 
Sigeu tant feliços com el vostre cor us deixi.
 
Gertrudis Pi.

3 comentaris:

  1. No he vist Slumdog Millionaire i tampoc sabia res d'aquest assumpte dels nens. Només et comento per dir que els premis no es concedeixen per les bones obres que una pel·lícula fa o deixa de fer, sinó per la seva qualitat cinematogràfica. Si el que dius és veritat em sembla una baixesa i una manera d'actuar terrible i esclavista, i si pogués enviaria els responsables a la presó. Però això no treu qualitat a la pel·lícula, oi?

    ResponElimina
  2. menudo lío tienen montado... yo me quedé en lo de que el padre quería vender a la niña y ya no sabía nada más del tema...
    por otra parte, la película me encantó, mucho, mucho!

    ResponElimina
  3. Molt bona peli...però sí, és patètic

    ResponElimina